TEKST Marita Saar / Ajakiri Võimalus / 2019

Ahjulõhe Riisiga

Koostisosad

  • 4 lõhefileeriba
  • 1 laim
  • Musta pipart
  • 2 dl (¾ tassi) hapukoort
  • 1 pott murulauku
  • Meresoola
  • 1 sl oliiviõli

Valmistamisjuhend

  1. Pese laim, riivi koor ja viiluta laim. Laota viilud lõhefileede peale koos laimimahlaga.
  2. Aseta lõhefileed kuumakindlasse nõusse.
  3. Maitsesta fileed meresoola ja musta pipraga.
  4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
  5. Vahepeal sega hapukoor, hakitud murulauk, oliiviõli ja must pipar kastme valmistamiseks.
  6. Kui kala on valmis, tõsta lõhefileed taldrikule ja serveeri kastmega.
  7. Serveeri koos riisi ja meelepärase salatiga.