TEKST Marita Saar / Ajakiri Võimalus / 2019
Ahjulõhe Riisiga
Koostisosad
- 4 lõhefileeriba
- 1 laim
- Musta pipart
- 2 dl (¾ tassi) hapukoort
- 1 pott murulauku
- Meresoola
- 1 sl oliiviõli
Valmistamisjuhend
- Pese laim, riivi koor ja viiluta laim. Laota viilud lõhefileede peale koos laimimahlaga.
- Aseta lõhefileed kuumakindlasse nõusse.
- Maitsesta fileed meresoola ja musta pipraga.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
- Vahepeal sega hapukoor, hakitud murulauk, oliiviõli ja must pipar kastme valmistamiseks.
- Kui kala on valmis, tõsta lõhefileed taldrikule ja serveeri kastmega.
- Serveeri koos riisi ja meelepärase salatiga.